Eino Grön ja Markku Aro – Viihdekonserttien valovoimaisimmat tähdet

Ainoa oikea tangokuningas Eino Grön lunasti kaikki toiveet. Markku Aro taas yllätti sielukkailla soultulkinnoillaan.

JUHLAKONSERTIT Eino Grönin 80-vuotisjuhlakonsertti Helsingin Savoy-teatterissa 2.12. ja Markku Aron 70-vuotisjuhlakonsertti Espoon Tapiolasalissa 16.11.2019

Ikämiessarjan loistavat viihdetaiteilijat Eino Grön ja Markku Aro tarjosivat juhlakonserteissaan syyskauden laadukkainta elävää musiikkia.

Eino Grön päätti 80-vuotisjuhlakiertueensa Helsingissä Savoy-teatteriin. Kun Idän ja lännen tiet aloitti illan, ensi tahdeista kävi ilmi, että mies ja ääni ovat kunnossa.

Solistin tyylikäs, vähäeleinen ja lämmin esiintyminen lunasti kaikki toiveet. Se sai kuulijan haltioihinsa, eikä tangon tenhoa vähentänyt äärimmäisen ammattitaitoinen yhtye – päinvastoin.

Seinillä on korvatSä kuulut päivään jokaiseenSuudelmin suljetut kirjeetLiian paljon rahaa…  Illasta muodostui unohtumaton. Eino Grönin persoonallinen fraseeraus on hänen tavaramerkkinsä, jota ei saavuta kukaan muu.

Grön kertoi hetken olevan myös historiallinen, sillä samalla Savoyn näyttämöllä levytettiin vuonna 1958 Toivo Kärjen Venäläinen tango.

Encorena kuultu Rauno Lehtisen ikivihreä On hetki saatteli yleisön kotimatkalle kauniisti valaistuun Esplanadin puistoon. Täydellistä.

Jestas sentään, Markku Aro

Kymmenen vuotta Eino Gröniä nuorempi Markku Aro teki läpimurtonsa vuonna 1968 singlellä Käyn uudelleen eiliseen. Uskomattomaltahan se tuntuu, että tanssilavojen kestosuosikki on parhaillaan uransa ensimmäisellä konserttikiertueella.

Markku Arolla on lavakarismaa ja soinnikas ääni, joka on vain parantunut vuosien myötä. Espoon Tapiolasalin konsertin edetessä ei voinut olla kuin harmissaan, ettei tällaista kunnon iskelmämusiikkia kuule enää juuri missään.

HyvännäköinenOma kultaseinAnna kaikkien kukkien kukkiaEtsin kunnes löydän sun… Aron nostalginen hittipotpuri osoittautui liki loppumattomaksi. Mukana oli myös ihastuttavia unhoon jääneitä klassikkoja, kuten Talven yli.

Eikä siinä suinkaan ollut koko illan anti. Konsertin suurin yllätys paljastui, kun juhlakalu pääsi irrottelemaan soulia. Jestas sentään, mikä tulkinta kappaleesta Rouva Jones!

https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/ariliimatainen/eino-gron-ja-markku-aro-viihdekonserttien-valovoimaisimmat-tahdet/