Apple TV+ on karvas pettymys

Apple lanseerasi marraskuun alussa oman Apple TV+ -suoratoistopalvelun kovalla tohinalla.

Lupaus uusista alkuperäistuotannoista sai jopa odottamaan palvelua. Mainokset hehkuttivat tv- ja elokuvamaailman kärkinimien Apple Originals ‑sarjoja, joihin on satsattu miljardeja.

Kuluttajaa palvelun hinta ei hirvitä, sillä 5,99 euroa kuukaudessa ilman mainoksia on kilpailijoita edullisempi. Kun muut suoratoistopalvelut lupaavat ensimmäisen kuukauden ilmaiseksi, Apple tarjoaa koko ensimmäisen vuoden maksutta.

Reilun kuukauden perusteella Apple TV+ on osoittautunut karvaaksi pettymykseksi.

Kärkisarjan The Morning Show kerrottiin olevan tinkimättömän suorapuheista draamaa nykyajan työelämästä. Päärooleihin aamu-tv:n kulisseihin oli palkattu suurella rahalla – ja tohinalla – Jennifer Aniston (Frendit), Steve Carell(Konttori) ja Reese Witherspoon (Big Little Lies).

Muutaman jakson jälkeen ei ole ollut enää mitään hinkua katsoa The Morning Show’ta. Sarja on osoittautunut pitkäveteiseksi ja tavanomaisesti roolitetuksi jenkkituotannoksi, joka on täynnä #metoo-itsestäänselvyyksiä.

Itse asiassa koko Apple TV+ sisältää tällä hetkellä vain muutaman sarjan ja yhden lässyttävän ”luontodokumentin” The Elephant Queen, joka saa toivomaan, että David Attenborough tekisi luonto-ohjelmia ikuisesti. Elokuvat ovat maksullisia kuten tähänkin asti.

Apple lupasi suoratoistopalvelunsa olevan alku suurelle viihdyttävyydelle. Sen päivän kun vielä näkisi, sillä näin köykäisillä eväillä on edessä takuuvarma sopimuksen irtisanominen.

Ei se ole hullu joka nykymaailmassa tohisee, vaan se joka maksaa.

https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/ariliimatainen/apple-tv-on-karvas-pettymys/